Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Αυγά σου καθαρίζουν;

Ξέρω ότι δεν είναι το φόρτε μου οι συμβουλές οικοκυρικής, αλλά είδα τις παρακάτω ιδέες και με έβαλαν σε σκέψεις. Μήπως φέτος να βάψω και εγώ αυγά;; Εκτός από το έθιμο, είναι ωραία ιδέα για να διακοσμήσετε το σπίτι σας για το Πάσχα οικονομικά και πρωτότυπα.
Σας παρουσιάζω όσες ιδέες μου φάνηκαν ασυνήθιστες και θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε. Τις έχω βάλει με αύξοντα βαθμό δυσκολίας!
b-moviestar.com

Βάψτε  μία μικρή ποσότητα σε ροζ απόχρωση. Προτιμήστε κάποια απαλή απόχρωση, όχι πολύ έντονη. Πάρτε ίδια ποσότητα σε λευκά αυγά και άλλα τόσα καφέ. Βάλτε σε λίγο χαρτί κουζίνας λίγο λάδι και γυαλίστε τα όλα. Τοποθετήστε ένα λεπτό διαφανές βάζο μέσα σε ένα μεγαλύτερου διαμετρήματος. Φροντίστε ο χώρος που μένει να χωράει τα αυγά. Τοποθετήστε ανακατεμένα τα αυγά στο κενό ανάμεσα στα βάζα. Βάλτε νερό στο μικρό βάζο και διακοσμήστε με ροζ λουλούδια.
Dornbusch
Βράστε τα αυγά. Δημιουργήστε ρωγμές στο κέλυφος είτε χτυπώντας ελαφρά τα αυγά στον πάγκο της κουζίνας ή χτυπώντας τα απαλά με ένα κουταλάκι του γλυκού. Φροντίστε να έχουν ρωγμές σε όλη τους την επιφάνεια. Διαλύστε όποιο χρώμα ζαχαροπλαστικής σας αρέσει σε ένα ποτήρι νερό και βουτήξτε ένα αυγό. Αφού βαφτεί βγάλτε το και αφαιρέστε το τσόφλι.
pinterest.com/arcdeco
Αφού βάψετε τα αυγά στα χρώματα που θέλετε, μετατρέψτε τη γόμα ενός μολυβιού σε στένσιλ, βουτώντας τη σε έντονα χρώματα και χρωματίζοντας πουά τα αυγά σας!
bhg.com
Οι καλλιτέχνες της παρέας χρειάζονται μόνο ένα μαρκαδοράκι. Διαλέξτε λευκά αυγά και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

bhg.com

Μία πολύ απλή και ωραία ιδέα είναι να τυλίξτε τα αυγά με λαστιχάκια σε διάφορα πάχη και μετά βάψτε τα σε έντονα χρώματα.

marthastewart.com
Με την ίδια λογική, βάψτε τα αυγά σε απαλές αποχρώσεις. Αφού έχουν στεγνώσει, τυλίξτε τα ακανόνιστα με ένα κομμάτι κλωστής σε έντονο χρώμα. Αφού έχετε δημιουργήσει το σχέδιο που θέλετε, βάλτε λίγη κόλλα (προσωπικά προτιμώ την κόλλα σε stick) στις δύο άκρες τις κλωστής.
bhg.com
Κόψτε ταινία διπλής όψης σε στρογγυλά κομμάτια και κολλήστε τα στα αυγά σε απόσταση μεταξύ τους. Βάλτε σε διάφορα μπολάκια χρυσόσκονη σε διάφορα χρώματα. Κάθε αυγό βάλτε το σε διαφορετικό χρώμα. Φροντίστε οι ταινίες να έχουν σκεπαστεί πλήρως από τη χρυσόσκονη και οι βούλες να είναι εμφανείς.
bhg.com
Προμηθευτείτε χρωματιστό σπάγκο (για να έχετε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας διαλέξτε πολύχρωμο σπάγκο ). Κολλήστε με λίγη κόλλα την άκρη του στο κάτω μέρος του αυγού και αρχίστε να τυλίγετε σφιχτά τον σπάγκο. Μόλις το τυλίξετε όλο, κόψτε τον σπάγκο και κολλήστε και τη δεύτερή του άκρη.
bhg.com
Κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα σε οβάλ κομμάτια, με τη μεγάλη τους διάμετρο περίπου 8-9 εκατοστά. Όταν κόψετε το πρώτο βάλτε το δοκιμαστικά πάνω σε ένα αυγό και υπολογίστε να σκεπάζει το πάνω και το κάτω άκρο. Αν σκεπάζει πολύ παραπάνω, κόψτε τα κομμάτια λίγο μικρότερα. Αφού κόψετε αρκετά, αρχίστε να τα κολλάτε περιμετρικά στα αυγά, μέχρι να σκεπαστούν πλήρως.
thecoterieblog.com
 Πάρτε κομμάτια δαντέλας που δεν θέλετε ή ακόμα καλύτερα χρησιμοποιήστε χάρτινη δαντέλα και τυλίξτε τα αυγά. Για να σταθούν στη θέση που θέλετε, χρησιμοποιήστε λαστιχάκια όπως φαίνεται στην εικόνα. βάψτε τα αυγά, αφήστε τα να στεγνώσουν χωρίς να αφαιρέσετε τη δαντέλα (ή εναλλακτικά τοποθετήστε καρφίτσες σε απόσταση περίπου ένα εκατοστό η μία από την άλλη πάνω σε φελιζόλ, αφαιρέστε τη δαντέλα και βάλτε τα να στεγνώσουν πάνω στις καρφίτσες).
 
 Όπως φαίνεται και στις εικόνες, τοποθετήστε φυλλαράκια και λουλούδια γύρω από το αυγό και στη συνέχεια τυλίξτε το σφιχτά με τούλι. Βάλτε τα να βράσουν μαζί με κόκκινα κρεμμύδια. Όσο πιο πολλά κρεμμύδια βάλετε, τόσο πιο κόκκινα θα βγουν τα αυγά σας! Για πιο ωραίο αποτέλεσμα δοκιμάστε να βάλετε και λίγο ξύδι την ώρα που βράζουν. 
Δεν ξέρω ποια από αυτές τις ιδέες θα προσπαθήσω να κάνω, αλλά αν βγει καλό το αποτέλεσμα θα σας δείξω φωτογραφίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου