Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Να σας ζήσει!!

Τον τελευταίο καιρό ακούω συνέχεια χαρμόσυνα νέα!! Ναι, εννοώ ότι αρκετές φίλες έχουν γίνει μανούλες και κάποιες είναι ευτυχισμένες μέλλουσες μαμάδες. Ο μόνος τρόπος να τις βοηθήσω, είναι και αυτός που ξέρω καλύτερα..δηλάδη να τους δώσω διακοσμητικές προτάσεις για το καινούριο δωμάτιο!
etsy.com
Οι πιο παραδοσιακές μαμάδες προτιμούν τις ροζ αποχρώσεις για τα κοριτσάκια και τις μπλε για τα αγοράκια. Αυτό δεν σημαίνει ότι το δωμάτιο μπορεί να στερείται φαντασίας. Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα, οπότε μπορείτε να βάψετε το επιθυμητό χρώμα στον τοίχο που ακουμπάει η κούνια και μετά να βάλετε είτε κάποιο αυτοκόλλητο τοίχου είτε κάποια μικρά διακοσμητικά. Ζωάκια, λουλούδια και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας!

etsy.com

 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροζ ή γαλάζιο μόνο σε κάποιο μέρος της διακόσμησης. Χρωματίστε το δωμάτιο σε ένα ουδέτερο χρώμα και βάλτε ροζ ή γαλάζιες πινελιές.
acresofhopephotography.com
chiccheapnursery.com
stagetecture.com


Μία πολύ εύκολη και δημιουργική διακόσμηση είναι να φτιάξετε χάρτινες μπάλες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα και να τις κρεμάσετε κοντά στην κούνια. Θα δώσουν ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
dwell.com
Μία πολύ ωραία ιδέα εξοικονόμησης χώρου -ειδικά αν μένετε σε πολύ μικρό σπίτι- είναι να κρεμάσετε μία κούνια (ακόμα και υφασμάτινη) από το ταβάνι, κοντά στο κρεββάτι σας. Έτσι, θα έχετε το μωρό διαρκώς δίπλα σας, χωρία να χρειάζεστε μία ογκώδη κούνια.

tiedwithabouw.blogspot.com

Επίσης, αν έχετε έλλειψη χώρου, αντί για κάποιο έπιπλο, προτιμήστε να βάλετε μερικά ράφια. Στο κατώτερο ράφι τοποθετήστε μία μεταλλική βέργα, για να κρεμάτε όλα τα ρουχαλάκια του μικρού ή της μικρής. Θα γλυτώσετε χώρο και τα ίδια τα προσωπικά αντικείμενα του μωρού είναι τα ομορφότερα διακοσμητικά.
weheartit.com
mykirklands.com

Για να κάνετε το παιδικό δωμάτιο παραμυθένιο, διαλέξτε τον αγαπημένο σας παιδικό ήρωα (Πίτερ Παν, Μίνι Μάους κ.α.) και βρείτε μία χαρακτηριστική του πόζα. Εκτυπώστε τη σε ένα χαρτί και ξεπατικώστε το περίγραμμά της σε ένα χαρτονάκι. Κόψτε το περίγραμμα και τοποθετήστε το στο εσωτερικό ενός φωτιστικού. Η σκιά του ήρωα θα φαίνεται στον τοίχο ή στο ταβάνι (αναλόγως που θα τοποθετήσετετ το χαρτόνι).
heartlandpaper.typepad.com
Ειδικά αν έχετε κοριτσάκι, αυτή η ιδέα θα σας ενθουσιάσει. Πάρτε άσπρο ή ροζ χαρτονάκι, όχι ιδιαίτερα χοντρό για μεγαλύτερη ευκολία στο κόψιμο. Βρείτε το περίγραμμα μίας πεταλούδας ή ζωγραφίστε το μόνη σας. Κόψτε αρκετές και ενώστε τες ανά τέσσερις - πέντε με πετονιά. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα για να φτιάξετε έναν κύκλο με διάμετρο περίπου 60 εκατοστά ή και μεγαλύτερο. Σκεπάστε το σύρμα με φιογκάκια από τούλι στο ίδιο χρώμα με τις πεταλούδες. Κρεμάστε περιμετρικά τις πετονιές με τις πεταλούδες. Τέλος, χρησιμοποιήστε τέσσερις λωρίδες τούλι για να φτιάξετε έναν φιόγκο και να κρεμάσετε από εκεί την κατασκευή σας πάνω από την κούνια!
cargocollective.com
Για το τέλος άφησα μία κατασκευή που είναι σαφώς πιο δύσκολη να γίνει και θα χρειαστείτε μάλλον βοήθεια. Χρησιμοποιώντας μέρος από μεγάλο ξύλινο καρούλι (αυτά που χρησιμοποιούν για να τη μεταφορά μεγάλων καλωδίων) μπορείτε να φτιάξετε μία κουνιστή πολυθρόνα. Επενδύστε τη με όμορφα μαξιλάρια και μερικά φωτάκια και θα έχετε μία πολύ ωραία γωνιά για εσάς και το μωρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου